Kurssit

Ajokerta tulee perua edeltävänä arkipäivänä klo 16.00 mennessä. Jos peruutus tehdään myöhässä tai ajotunnille ei saavuta annamme ensimmäisen kerran ”anteeksi” mutta toisesta kerrasta eteenpäin laskutamme aina 75 €/ ajokerta. Sairastumisen takia ajokerran peruutus tulee tehdä ennen sovittua ajokertaa, jos sairastuminen ilmoitetaan vasta sovitun ajokerran jälkeen laskutamme 75 €/ ajokerta.

Mopokortin suorittaminen aloitetaan teoriatunneilla. Näiden jälkeen oppilas suorittaa teoriakokeen, mihin voi mennä kuukautta ennen kuin täyttää 15 vuotta. Jos oppilaalla on aikaisempi ajokortti, pakollista teoriaopetusta ei ole. Mahdolliset ajot sovimme teoriakokeen jälkeen ja varaamme ajan käsittelykokeeseen. T-kortin teoriakokeen voi suorittaa vasta 15 vuotta täytettyään, jos sen aikoo suorittaa mopokortin kanssa samaan aikaan.

Ajotunneille saat varusteet meiltä, mutta suosittelemme hankkimaan oman kypärän ja omat ajohanskat. Ajo-opetus alkaa aina käsittelyopetuksella, missä käydään käsittelykokeen tehtävät läpi. Tämän jälkeen, riippuen paketista, pyrimme ajamaan mahdollisimman paljon liikenteessä. Ajotunneilla käytämme radiopuhelinyhteyttä.

Mopoautokortin suorittaminen aloitetaan teoriatunneilla. Teoriatuntien jälkeen oppilas suorittaa teoriakokeen, johon voi mennä kuukautta ennen kuin täyttää 15 vuotta. Hyväksytyn teoriakokeen jälkeen sovimme ajot, jotka voi aloittaa vasta, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta. Ajojen lomassa suunnittelemme ajokokeen ajankohtaa. Jos aikoo käydä T-kortin samalla, teoriakokeen voi suorittaa vastam kun ikää on 15 vuotta.

Trakortikortin suorittaminen aloitetaan teoriatunneilla. Näiden jälkeen oppilas suorittaa teoriakokeen, johon voi mennä, kun on täyttänyt 15 vuotta. Teoriakokeen jälkeen sovimme mahdolliset ajot. Jos löytyy aikaisempi kortti, teoriaopetusta ei ole.

Moottoripyöräkortti voidaan hankkia jo 16-vuotiaana, jolloin kyseessä on A1 eli kevarikortti. 18-vuotias voi suorittaa A2-kortin ja 24 vuotta täyttäneet Ison A:n. Olemassa olevan moottoripyöräkortin voi korottaa seuraavaan aina kahden vuoden voimassaolon täyttyessä. Moottoripyöräkorttia ensimmäiseksi kortiksi hankkivilla on aluksi neljä teoriatuntia. Jos pohjalla on joku ajokortti, teorioita ei tarvitse käydä uudestaan. Ajokertoja on vähintään 5kpl. Ajotunnit suunnitellaan hyväksytyn teoriakokeen jälkeen. Kortin korottajan ohjelmassa on kaksi teoriaa ja 5 ajokertaa, mutta ei tutkintoa.

Ajotunneille saat varusteet meiltä, mutta suosittelemme hankkimaan oman kypärän ja omat ajohanskat. Ajo-opetus alkaa käsittelyopetuksella, missä käydään käsittelykokeen tehtävät läpi. Ajoissa käytämme radiopuhelinyhteyttä eli emme istu tarakalle.

Henkilöautokortin voit saada 18-vuotiaana, mutta jos olet hakenut ikäpoikkeuslupaa, voit saada kortin jo 17-vuotiaana. Ohjeet ikäpoikkeusluvan hakemiseen. Ensimmäistä korttia suorittavien tulee koulutuksen alussa suorittaa neljä kappaletta pakollisia EAS -teorioita. Jos pohjalla on jo jokin ajokortti, EAS -teoriatunteja ei tarvitse käydä uudelleen. Liikenteellisiä ajokertoja on vähintään 10 kappaletta. Jokainen suorittaa vielä ennen ajokoetta RTK -koulutuksen, johon kuuluu neljä teoriaa sekä neljä ajokertaa. Ajokertoihin kuuluvat mm. vaikeat olosuhteet sekä riskiajot taajamassa ja maantiellä. Ajo-oikeuden saatuasi jatkovaiheita ei ole.

Meillä ajotunneille valitaan henkilökohtainen opettaja, joka huolehtii sinun kanssa, että tarvittavat asiat käydään läpi ja oppiminen edistyy mahdollisimman hyvin.

 

Meiltä löydät myös koulutukset C1- ja C1E -korttiluokkiin. Molemmat kortit voidaan suorittaa, kun ikää on 18 vuotta. C1 -kurssille ilmoittautuessa taskussa tulee olla henkilöautokortti. Opetus pitää sisällään kaksi teoriatuntia ja kolme ajokertaa. C1 -kortilla saat ajaa kevytkuorma-autoja eli ajoneuvoja, joiden massa on yli 3500kg mutta alle 7500kg. C1E-yhdistelmäkurssille ilmoittautuessa taskussa tulee olla C1- tai C -kortti. C1E -kurssissa on kolme teoriatuntia ja kolme ajokertaa. C1E -yhdistelmän suurin sallittu massa on 12 000kg.

Teoriatuntien jälkeen suoritat teoriakokeen ja tämän jälkeen suunnittelemme jäljellä olevat ajot ja ajokokeen.

Opetuslupaopetuksen aluksi tulee suorittaa EAS -teoriaopetus, jos oppilaalla ei ole aikaisempaa korttia. Vasta tämän jälkeen voi aloittaa ajoharjoittelun. Teoriatunteja ei tarvitse käydä, jos taskussa on jokin aikaisempi kortti. Ennen ajokoetta tulee suorittaa RTK -koulutus autokoulussa, joka sisältää neljä teoriaa ja neljä ajokertaa. Ajokertoihin kuuluu mm. vaikeat olosuhteet sekä taajaman ja maantien riskit. Tutkintoon mennessä molemmista koulutuksista tulee olla autokoulusta saatu todistus mukana.

Opetuslupaopiskelun tueksi on mahdollista hankkia myös vapaaehtoisia opetuskokonaisuuksia.

Uutta kuljettajaa koskee ensimmäisen henkilöauton tai moottoripyörän ajo-oikeuden saamisesta alkaen muita kuljettajia tiukempi seuranta, joka kestää kahden vuoden ajan. Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos liikennerikoksia tai -rikkomuksia on tehty yksi tai useampi.  Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttä lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä tuntia.

Koulutuksen voi käydä ajokiellon aikana tai sen päätyttyä. Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus suorittamisesta on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.

Järjestämme yksilöllisiä opetussisältöjä toiveiden mukaan. Esimerkiksi:

  • Sinulla on vuosia sitten hankittu moottoripyöräkortti, mutta et ole ajanut koskaan
  • Olet lähdössä kesälomareissulle asuntovaunun kanssa, muta et ole koskaan vetänyt kärryä
  • Olet kiinnostunut ekologisesta ajotavasta, mutta et tiedä, kuinka se käytännössä tapahtuu
  • Talviajo jännittää ja yllättävät tilanteet askarruttaa
  • Vuosien tauko henkilöautolla ajamisesta ja nyt olisi tarve ajaa
  • Ostit uuden auton, mutta et tiedä kuinka kaikki turvavarusteet toimivat ja miten niitä käytetään

Yrityksille järjestetään erilaisia liikenneturvallisuutta ja työturvallisuutta edistäviä koulutuksia sekä ammattipätevyyden jatkokoulutuksia. Ennakoivan ajamisen sekä taloudellisen ajamisen koulutukset ovat suoraa säästöä tulevaisuudessa. Ajotapakoulutukset edistävät yrityksestäsi saatavaa mielikuvaa liikenteessä. Tarjoamme myös koulutukset talviajamiseen henkilöautoilla sekä raskaammalla kalustolla, kuorman sijoittamiseen ja sitomiseen sekä peräkärryn kanssa toimimiseen. Työnantaja voi hakea verottajalta näistä koulutuksista koulutusvähennystä.